Новости Украины Общество и Государство
медиа интернет-издание Чернигов-Град



Виставка вишитих робіт від майстрині Шевченко В. І.

Виставка вишитих робіт від майстрині Шевченко В. І.Напередодні, у серпні місяці, у виставковій залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленко відбулася виставка унікальних вишитих робіт «Барви настрою». Цю колекцію робіт протягом кількох років своїми руками створювала майстриня Шевченко Віра Іванівна, мешканка Чернігова

Віра Іванівна народилась 10 квітня 1927 року в с. Сунки Київської області. У 1944 році зі своєю родиною переїхала жити до Чернігова. Отримала вищу освіту в Чернівецькому державному університеті за спеціальністю біохімік-біолог.
З 1953 року працювала лікарем-лаборантом, пізніше завідуючою клінічної лабораторії Першої міської лікарні. В 1990 році перейшла до Другої міської лікарні у біохімічну лабораторію. Усе своє життя вела активну громадську і суспільну діяльність. Була визнана міським лаборантом та займала посаду секретаря в Республіканському товаристві лікарів-лаборантів.
Вишиває з 12 років. У 1952 році закінчила курси вишивки художньою гладдю у м. Чернівці. Активна творчість почалась після виходу на пенсію у 80 років.
Приймала участь у виставках з рукоділля та художньої творчості у музеї ім. М. Коцюбинського, Арт-клубі, Палаці дітей та юнацтва, міських лікарнях. У неї багато робіт, виконаних з використанням таких технік: хрест, болгарський хрест, гладь, мережка, рішельє та інших різноманітних швах.
Має велику родину, в якій від великого до маленького також всі вишивають. Окрім вишивки захоплюється шиттям, вязанням на спицях та гачком, кулінарією, багато читає.

2014-09-11 14:25:50

Николай Сиверец



Фото по теме















ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ



Бесплатная подписка
на рассылку